سنگ گرانیت و سنگ مرمریت هر دو از سنگ های طبیعی زیبا و پرطرفداری هستند که به میزان زیادی از معادن سراسر کشور در حال استخراج هستند.اما هر کدام از این سنگ ها ویژگی های مختص خودشان را دارند که به عنوان مثال به کاربردن کانتر سنگ مرمریت با کانتر گرانیت متفاوت است.

حال تفاوت های آنها دقیقا در چه چیزهایی است؟

در ادامه به پاسخ این سوال و دیگر پرسش های شما می پردازیم:

مروری بر سنگ های طبیعی

سنگ های طبیعی یکی از به روزترین و بهترین متریال جهت به کار بردن در قسمت های مختلف ساختمان هستند. به کاربردن آنها در ساختمان علاوه بر زیبایی و جذابیت خاصی که به فضا می بخشد؛ به دوام و ماندگاری بنا نیز کمک بسیاری می نماید.

سنگ های طبیعی مانند سنگ های مصنوعی ساخته دست بشر نیست که در رنگ ها و طرح های محدودی یافت شود؛ بلکه یکی از مهم ترین دلایلی که این ماده طبیعی بسیار پرکاربرد در ساخت و ساز است این است که در رنگ ها و طرح های مختلفی یافت می شود و طراحان می توانند انواع مختلف آن را با هر دکوراسیونی ترکیب کنند.

سنگ گرانیت و سنگ مرمریت نیز یکی از بهترین گزینه هایی هستند که در قسمت های مختلف ساختمان علی الخصوص در کانتر استفاده می شوند.

حال به کاربردن هر یک از این نوع سنگ ها در مقایسه با یکدیگر،مزایا و معایبی دارد که آگاهی از آنها شما را در انتخابی صحیح کمک خواهد کرد.

به عنوان مثال از لحاظ ظاهری سنگ های مرمریت غالبا رگه دار هستند در صورتی که سنگ گرانیت اغلب دانه ای و شلوغ است. اغلب سنگ های گرانیتی که از معادن داخل ایران استخراج می شود نیز به این صورت است مانند سنگ گرانیت سفیدنطنز، سنگ گرانیت مشکی نطنز،سنگ گرانیت سفید بروجرد و…با این وجود این یک قانون کلی نیست زیرا به عنوان مثال سنگ گرانیت کاهویی و جنگلی و همچنین تعدادی از سنگ های گرانیت خارجی دانه ای نیستند.

هردوی این سنگ ها دارای رنج قیمتی گسترده ای هستند که با این حال معمولا سنگ های مرمریت گران تر هستند.

با توجه به مطالبی که بیان شد می توان به این نتیجه رسید این دو نوع سنگ علاوه بر شباهت هایی که ممکن با یکدیگر داشته باشند، تفاوت های مهمی نیز با یکدیگر دارند. حال بیایید با هم نگاهی مختصر به ویژگی های هر کدام بیندازیم تا بتوانیم تفاوت ها آنها را دریابیم:

ویژگی های گرانیت

  • مزایا

  • قیمت مناسب
  • طرح و رنگ
  • مقاومت و استحکام بالا
  • دوام و ماندگاری بالا
  • مقاومت دربرابر حرارت
  • جذب آب و تخلخل ناچیز
  • معایب

  • وزن بالا
  • نصب سخت
  • چسبندگی پایین به ملات

ویژگی های سنگ مرمریت

  • مزایا

  • ظاهر طرحدار و رگه های زیبا (قابلیت ایجاد بوکمچ و فورمچ در انواع رگه دار سنگ مرمریت وجود دارد)
  • مقاوم در برابر حرارت
  • تنوع طرح و رنگ و فراوانی بالا
  • معایب

  • قیمت بیشتر
  • دوام و ماندگاری کمتر نسبت به سنگ گرانیت
  • جذب آب بیشتر
  • استحکام کمتر

سنگ های مرمریت به علت جنس آهکی که دارند و ناخالصی هایی که به صورت رگه در سنگ نمایان است ممکن است هنگام برش و فرآوری شکسته و خرد شوند. به همین دلیل در فرآوری مرمریت ها  باید اقدامات لازم توری،رزین،اپوکسی انجام شود.

همچنین انجام عملیات فرآوری در سنگ های گرانیت به علت سختی و استحکام بالا سخت تر از مرمریت می باشد.

حال تا به اینجا با مزایا و معایب هر کدام به طور مختصر آشنا شدیم و اشاره ای ریزی به تفاوت های این دو نیز داشتیم. با این وجود در صورتی که بین این دو سنگ جهت به کاربردن در کانتر مانده اید؛ نیاز به اطلاعات بیش تری دارید.

کانتر سنگ مرمریت یا سنگ گرانیت

کانتر سنگ مرمریت یا کانتر گرانیتی کدام یک را انتخاب کنیم؟ همه اینها به نوع دکوراسیون و ویژگی های مکان موردنظر شما بستگی دارد. اگر چه که هر دوی این سنگ ها از معادن موجود در زمین استخراج می شوند؛ با این وجود دارای ویژگی های متفاوتی هستند.

بزرگترین تفاوت این دو سنگ در میزان تخلخل آنها است. براین اساس سنگ مرمریت نرم تر و متخلخل تر از سنگ گرانیت است.

بافت و ساختار سنگ گرانیت به گونه ای است که آن را در برابر سایش، لکه و تغییر رنگ مقاوم تر و مستحکم ترین سنگ در میان سنگ های طبیعی کرده است.

گرانیت در دسته سنگ های آذرین قرار می گیرد که کانی ها و مواد تشکیل دهنده آن به صورت دانه ای درون سنگ ظاهر می شود. از طرف دیگر سنگ مرمریت سنگ آهکی است که تحت فشار و گرمای زیاد دگرگون شده و در دسته سنگ های دگرگونی قرار می گیرد. این فرآیند بافت و ساختار سنگ آهک را تغییر داده و موجب شده در آن رگه های مواد معدنی دیگری یافت شود.

هردوی این سنگ ها در رنگ ها و طرح های مختلفی یافت می شوند و از هر دوی آنهامی توان در مکان های مختلفی مانند کانتر،جزیره، کفپوش،نمای داخلی استفاده کرد. البته تفاوت این دو در کاربرد نیز در این است که از سنگ گرانیت می توان در نماهای خارجی استفاده کرد اما سنگ مرمریت در صورتی که در معرض نورخورشید قراربگیرد. رنگ خود را از دست می دهد. همچنین سنگ گرانیت به علت استحکام بالا برای به کاربردن در پله مکان های پرتردد بسیار مناسب است. حال می توان این دو سنگ را زمانی که در کانتر به کار می روند به صورت زیر مقایسه کرد:

مقایسه سنگ گرانیت و مرمریت: از نظر ظاهری

 

تکسچر گرانیت-پرتقالی-تایباد-معدن-حاج-احمد-طاهران
تکسچر سنگ مرمریت لاشتر طوسی

سنگ های مرمریت سنگ های دگرگونی رسوبی هستند که دارای سطحی صاف و آرام هستند که در اغلب آنها رگه هایی از ناخالصی ها وجود دارد.

در صورتی که سنگ های گرانیت از سنگ های آذرین است که از کانی های سیلیس، میکا، فلدسپار و کوارتز تشکیل شده است با ظاهر دانه ای. تنوع رنگی سنگ های گرانیت از رنگ های روشن تا رنگ های تیره می باشد.

البته باید در نظر داشته باشید که ظاهر هر دوی این سنگ ها وابسته به نوع برش متفاوت است.

نصب و راه اندازی

زمانی که نوبت به نصب سنگ های گرانیت و مرمریت در کانتر می رسد، نصب هر کدام از این سنگ ها به روشهای مختلف مناسب خود انجام می شود.

به عنوان مثال نصب اسلب گرانیت در کانتر به علت پایین بودن تخلخل و چسبندگی با سنگ مرمریت متفاوت است.

مقایسه سنگ گرانیت و سنگ مرمریت: از جهت میزان نگهداری

همه سنگ های طبیعی از جهت میزان نگهداری و آسیب پذیری با با یکدیگر متفاوت هستند. صاحبان خانه باید شرایط نگهداری از هر کدام از انواع کانترهای سنگی را بدانند تا به دوام و ماندگاری آنها کمک کنند. لذا کانتر سنگ های گرانیت به علت مقاومت بالا و تخلخل پایین از میزان نگهداری پایین تری نسبت به کانترهای مرمریتی برخودار است و طول عمر بیشتری نیز خواهد داشت.

گرانیت در نصب باید به درستی نصب شود؛زیرا در غیراینصورت آب به داخل سنگ نفوذ کرده و ایجاد لکه می کند.خراش ها و آسیب دیدگی های کوچکی که روی سنگ ایجاد می شود را با استفاده از اپوکسی می توان ترمیم کرد.

از کانتر مرمریت نیز باید با استفاده از مواد پوشش دهنده مخصوص سطوح متخلخل سنگ محافظت شود؛ همچنین در نظر داشته باشید که سنگ های مرمریت به طور ذاتی مستعد لک شدن هستند.

دوام و ماندگاری

به طور کلی تمام سنگ های طبیعی از دوام و ماندگاری بالایی برخودراند. هردوی این سنگ ها مقاوم در برابر حرارت هستند اما همیشه باید مراقب حوادث احتمالی بود. با این وجود سنگ گرانیت سخت تر از سنگ مرمریت است.

قیمت

چیزی که مسلم است این است که به طور کلی کانترهای سنگی از قیمت بالایی برخودارند. با این وجود اغلب سنگ های گرانیت دارای قیمت پایین ترین نسبت به سنگ های مرمریت هستند.

با توجه به مطالب بیان شده جهت دریافت مشاوره تلفنی به منظور انتخاب سنگ مناسب با کارشناسان ما تماس گرفته تا شما را در کمترین زمان ممکن یاری نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *